ANOUAR BRAHEM revine in Romania in formula de cvartet intr-un concert extraordinar marca JAZZ.RO

27 octombrie, sala Radio Bucureşti

 

Dupa un concert sold-out in noiembrie 2011, tunisianul Anouar Brahem revine in Romania intr-o nouă formula: cea de cvartet – cu oud, chitara bas, percutie si bas clarinet! Brahem este artistul care a readus lauta arabească (oud-ul) pe scena, contopind stilul propriu cu cel al marilor nume din jazz-ul ultimelor decenii intr-o experienta scenica unica.

Cei care nu au fost inca fascinati de rapitoarea privire a Ritei (The Astounding Eyes of Rita – ECM Records, 2010) vor fi sedusi de acest minunat album in concertul de la Sala Mihail Jora a Radiodifuziunii Romane din data de 27 octombrie 2012. Albumul este dedicat in memoria poetului palestinian Mahmoud Darwish (1941-2008), a carui poem “Rita şi pusca”, despre dragostea pervertita de interesele politice, l-a inspirat pe Anouar Brahem.

 

Alaturi de Brahem, cvartetul este intregit de Klaus Gesing la bas clarinet, Bjorn Meyer la chitara bas si Khaled Yassine la percutie. Asteptati-va la trei muzicieni de exceptie, ce nu isi limitează influentele la sfera jazz-ului si reusesc astfel sa reinterpreteze muzica lui Anouar Brahem intr-o noua nota. De altfel muzica lui Brahem este un melanj de jazz, ritmuri andaluze si cantece de folk din spatiul arab, foarte bogata in detalii si nuante, ca o pictura impresionista.

 

In deschiderea concertului, JAZZ.RO va invita sa ascultati un tanar trio format din Daria-Ioana Tudor – pian, Georgeta Iordache – vioara si Ella Bokor – violoncel: Trio Sternin. Astfel ne tinem promisiunea de a promova tinerele talente de jazz din Romania.

 

Biletele pot fi achizitionate de pe www.eventim.ro si in retelele magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo, si in librariile Humanitas si Carturesti. Preţul unui bilet este de 70, 90 sau 110 lei.

 

Coproducatori: TVR2, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural
Sponsori: Holcim, ABB, Geberit, Golden Tulip, Best Print
Parteneri: Green Hours, Andante Music, magazinul SENIA, Fiver House, Green Sound Team, Primaria Sectorului 1
Parteneri media: Sapte Seri, Tabu, Feeder, Modernism, Zeppelin, BeWhere, Carturesti, Bicicleta Galbena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *