In Bucuresti, luna iulie incepe in ritm de jazz

Dupa zece zile de „sarbatoare a genului clasic“, in gradina muzicala din Piata George Enescu, continua seria evenimentelor culturale in aer liber. Intre 3 si 7 iulie, publicul bucurestean este invitat la cea de-a doua editie a ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More.

 

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti va ofera cinci seri antrenante de jazz, precum si ocazia unica de a urmari in premiera recitaluri live, sustinute de artisti de prestigiu.

Dupa succesul de anul trecut, ArCuB va propune o intalnire cu nume sonore ale jazz-ului autohton si international. Printre cei mai cunoscuti muzicieni, care vor fi prezenti pe scena festivalului ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More, se numara Robert Mitchell, celebrul pianist si compozitor britanic, care va concerta alaturi de Corey Mwamba – un muzician remarcabil, care creeaza ritm folosind diverse instrumente neconventionale, precum vibrafonul, tambalul si diferite instrumente electronice; marele trompetist si compozitor polonez, Tomasz Stańko, o legenda a jazz-ului si primul detinator al premiului european pentru jazz; celebrul band de jazz, Medeski Martin & Wood, renumit pentru stilul neconventional si spontaneitatea improvizatiilor si, nu in ultimul rand, James Carter, o figura emblematica a jazz-ului din intreaga lume.

 

O surpriza pentru iubitorii muzicii este proiectul Aleea Cosmonautilor, lansat de Mircea Tiberian, in cadrul caruia hit-urile muzicii usoare romanesti a anilor 60 – 70 si memorabilele piese de cabaret din perioada interbelica vor fi readuse in atentia publicului intr-o formula noua de orchestrare si interpretare. Mircea Tiberian a atras in acest proiect inedit mai multi muzicieni cunoscuti, intre care contrabasistul american Chris Dahlgren si tanara interpreta Nadia Trohin.

 

Programul festivalului include, de asemenea, recitaluri ale trupelor: Sebastian Spanache Trio, Petrica Andrei TrioCristi Soleanu Twin Toughts International QuartetEugen Gondi Trio si Three for Helen.

 

Concertele incep, in fiecare seara, de la ora 19.00 si sunt urmate de recitalurile invitatilor speciali ai festivalului. O exceptie, dar si o supriza foarte placuta, o constituie momentul JAZZ FOR KIDS, programat duminica, 7 iulie, de la ora 11.00. Este vorba despre un concert in premiera, dedicat exclusiv publicului foarte tanar, si conceput de binecunoscutul profesor si pianist, Mircea Tiberian, care, impreuna cu o echipa de artisti romani si straini, incearca sa aduca muzica de calitate cat mai aproape de reprezentantii generatiilor viitoare.

Festivalul se incheie duminica, 7 iulie, cu un concert rasunator al celui mai apreciat si mai cunoscut grup de jazz, James Carter Organ Trio, la care vor avea acces nelimitat atat fanii, cat si cei care doresc sa-i descopere muzica.

 

Accesul este gratuit.

 

Parteneri strategici: British Council, Institutul Polonez, JAZZ.RO

Parteneri media: Radio Guerrilla, TV CITY, Radio Romania Cultural, Radio Bucuresti FM, RFI, 24FUN, Sapte Seri, mediaTrust Romania, Ring, BeWhere, Carturesti.

Parteneri media online: Port.ro, modernism.ro, iconcert.ro, metropotam.ro, 4arte.ro, goingout.ro, hipmag.ro, inoras.ro, urban.ro, orasulm.eu, hotcity.ro, bigcitylife.ro, ziarulmetropolis.ro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *