Cluj-Napoca va sarbatori Ziua Internationala a Jazzului pe 30 Aprilie 2013

Orasul Cluj-Napoca va fi prezent pe harta internationala a muzicii Jazz in data de 30 Aprilie 2013, alaturi de muzicieni si fani de pe toate continentele, care vor sarbatori International Jazz Day, eveniment desfasurat sub patronajul UNESCO.

 

La Cluj-Napoca, evenimentul principal al zilei va avea loc la Opera Maghiara, unde vor concerta Budapesta Jazz Orchestra si Elena Mindru Quintet ft. Mood Quartet intr-un spectacol unde clujenii pot asculta reinterpretari ale unor piese swing din anii ’30 precum si melodii celebre ca “I’ve Got You Under My Skin”, “My Way”, “New York, New York” tribute to Frank Sinatra. Astfel, in 30 Aprilie, 27 de artisti vor urca pe scena Operei Maghiare pentru a oferi un adevarat regal muzical. Pretul biletelor variaza între 35 si 85 de lei si pot fi achizitionate din reteaua biletmaster.ro, de la casa de bilete a Operei Maghiare si din Iulius Mall.

 


Pe parcursul zilei vor mai avea loc o serie de alte activitati cu intrare libera: workshop-uri de jazz, sesiuni de piano jazz, cursul “Estetica Jazzului – Jazzul Brazilian”, sustinut de Conf. Univ. Dr. Virgil Mihaiu, proiectii de film si jam sessions. Informatii despre artisti si programul complet poate fi consultat pe site-ul evenimentului: www.jazzDay.ro.

 

Cluj-Napoca este singurul oras din România unde se va celebra Ziua Internationala a Jazzului, eveniment organizat concomitent in 195 de orase ale comunitatii internationale UNESCO. CLUJ can JAZZ!

 

——

In noiembrie 2011, cu ocazia Conferintei Generale UNESCO, comunitatea internationala a proclamat 30 aprilie ca “Ziua Internationala a Jazzului”. Acesta zi internationala are rolul de a reuni comunitati, scoli, artisti, istorici, academicieni si pasionati de jazz din toata lumea pentru a sarbatori si pentu a invata despre arta jazz-ului, radacinile sale, viitorul acestuia si impactul lui.

 

Asociatia Transylvania Cultural Community a fost infiintata în anul 2011 având ca scop promovarea valorilor culturale, educationale, nationale si internationale, educarea cetatenilor in domeniile artei si culturii precum si crearea unui cadru propice schimbului de cunostinte, informatii cultural-educative, intre cetatenii romani si cetatenii altor tari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *