JACK DEJOHNETTE GROUP – Un nou eveniment marca JAZZ.RO

01 octombrie, sala Radio Bucuresti, ora 19:30

 

Considerat unul dintre cei mai importanti muzicieni de jazz din ultimii 40 de ani de catre New York Times, Jack DeJohnette va concerta pe 01 octombrie la Bucuresti, intr-un eveniment organizat de JAZZ.RO

Laureat GRAMMY in 2009 cu albumul “Peace Time”, Jack DeJohnette continua sa se afirme ca tobosar si lider de trupa de peste 45 de ani.

 

De la albumul de jazz-rock al lui Miles Davis “Bitches Brew”, trecand prin colaborarea de peste 25 de ani cu Keith Jarrett si al lui “Standards Trio”; de la grupul sau de avant-garde fusion “Directions” (mai tarziu “New Directions”) si inovativul ansamblu de free-jazz “Special Edition”, pana la Golden Beams – propria casa de discuri prin care reinterpreteaza muzica africana, braziliana, electronica, drum & bass si muzica de meditatie, cariera lui DeJohnette se remarca printr-o creativitate extraordinara si o abordare unica a tobelor.

 

DeJohnette nu este insa doar un tobosar de exceptie, ci si un compozitor prolific. La aniversarea sa de 70 de ani, artistul va veni la Bucuresti cu un nou proiect ce imbina experienta sa muzicala din trecut, alaturi de compozitii noi.

 

Rezultatul este The Jack DeJohnette Group, alaturi de Rudresh Mahanthappa la alto saxofon, David Fiuczynski la chitara, George Colligan la pian si clape si Jerome Harris la chitara acustica bas .

 

Un maestru al jazz-ului, care deseori a trecut granitele spre alte genuri, DeJohnette a reusit sa adune un grup divers de muzicieni care, alaturi de el, imbina fara efort traditia cu sunete si ritmuri moderne, combinand jazz-ul cu funk-ul, rock-ul, r&b-ul, precum si elemente din Orientul Mijlociu sau zona Afro-Iberiana.

 

In deschidere, iordache – unul dintre cei mai importanţi saxofonisti romani si lider de trupa va sustine un concert alaturi de Sebastian Burneci (trompeta), Florian Radu (trombon), Sorin Romanescu (chitara), Toni Kuhn (sintetizatoare), Utu Pascu (bas) si Tavi Scurtu (baterie). Trupa lui iordache va canta jazz, funk si improvizatii libere, după o reteta proprie, stabilita in functie de legile hazardului.

 

Biletele pot fi achiziţionate de pe www.eventim.ro si in retelele magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo, si in librariile Humanitas si Carturesti.
Pretul unui bilet este de 70, 90 sau 110 lei.

 

Coproducatori: TVR2, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural
Sponsori: Holcim, ABB, Geberit, Golden Tulip, Best Print
Parteneri: Green Hours, Andante Music, magazinul SENIA, Fiver House Records, Green Sound Team
Parteneri media: Sapte Seri, Feeder, Zeppelin, Carturesti, Bicicleta Galbena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *