Jazz and More Sibiu

Vineri, 5 octombrie 2012, incepe la Sibiu cea de-a VIII-a editie a Festivalului Jazz and More, singurul festival din Romania dedicat muzicii contemporane si improvizatorice. Anul acesta concertele se vor desfasura in sala Thalia.
 
Jazz And More Festival Sibiu este festivalul celor mai reprezentative curente muzicale contemporane. Festivalul prezinta artisti ce au ales explorarea in locul banalului conventiei. Jazz And More este destinat celor ce prefera arta vie in locul unei supraproductii muzicale de serie.

Ideea festivalului a venit de la necesitatea suplinirii lipsei de informare a publicului din aceasta nisa muzicala, de elucidare a confuziilor, de iesire din izolare si de conectare la timpul prezent, la contemporaneitate. Sibiul ar putea deveni prin acest festival cel mai reprezentativ exponent al muzicii de avangarda din Romania. Aproape ca nu exista nicio activitate culturala care sa apara mai efemera, mai volatila ca improvizatia muzicala. Jazzul, muzica contemporana, muzica creativa, muzica libera si muzica improvizata sunt domenii muzicale ce folosesc in mare masura improvizatia muzicala. Legaturile transversale dintre aceste domenii muzicale aproape ca ascund total diferentele dintre stiluri. In interiorul lor se combina mai mult sau mai putin muzica scrisa cu muzica improvizata.

 

Festivalul isi propune sa umple un gol din cultura autohtona a acestei nise si sa formeze treptat gustul publicului pentru o zona muzicala foarte speciala. Festivalul Jazz and More prezinta concerte, recitaluri de club, jam-sessions, prezentari multimedia, colocvii despre muzica contemporana, work-shop-uri de tehnica a improvizatiei. Vor fi editate CDuri si materiale video cu artistii participanti in festival.

 

Mai multe informatii pe site-ul www.jazzandmore.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *