Agenda muzicala

Se apropie un nou weekend, si vom avea o serie de evenimente jazz si nu numai foarte interesante, atat in Bucuresti, cat si in tara. Iata o scurta selectie a evenimentelor recomandate de JAZZ.RO in urmatoarea perioada:

 

vineri, 09 noiembrie – duminica, 25 noiembrie – Festivalul SoNoRo

Sub titlul LOVE UNLIMITED Festivalul SoNoRo se va desfasura intre 9 – 25 noiembrie atat la Bucuresti, cat si la Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca. Concerte intitulate sugestiv El Amor y la Muerte, From Russia with Love, I’ve got a Crush on You, Hallelujah Junction, Despre dragoste si alti demoni sau Fata si moartea vor avea loc in Palatul Cotroceni, Palatul Cercului Militar National, Palatul Bragadiru, Ateneul Roman, ArCuB, Institutul Cultural Roman, Muzeul National de Arta al Romaniei, Catedrala Sf. Iosif, Banca Nationala a Romaniei (Bucuresti), Biblioteca “Mihai Eminescu” (Iasi), Muzeul de Arta – Palatul Baroc (Timisoara), Universitatea Babes-Bolyai, Bastionul Croitorilor şi Club Diesel (Cluj). Din programul festivalului nu vor lipsi creatiile unor compozitori consacraţi precum Johannes Brahms, Franz Liszt, Antonín Dvořák, Franz Schubert, Piotr Ilici Tchaikovski, Robert Schumann, dar si creatii ale compozitorilor moderni ca Eric Satie, John Cage, George Gershwin, Astor Piazzolla sau Karol Szymanowski.
Mai multe informatii pe site-ul SoNoRo.

sambata, 10 noiembrie, Sala Radio, Bucuresti – Hiromi: The Trio Project featuring Anthony Jackson si Simon Phillips

Dupa succesul inregistrat la Garana Jazz Festival in 2011, cunoscuta pianista Hiromi Uehara se intoarce in Romania, in formula de trio.
Facebook event: http://www.facebook.com/events/492148260808774/

duminica, 11 noiembrie, Sala Palatului, Bucuresti – John Mayall

John Mayall este un interpret, compozitor si multi-instrumentist englez, pionier al muzicii Blues. Cariera sa muzicala se intinde pe o durata de peste 50 de ani dar punctul culminant al acesteia a fost in anii ‘60 cand a fondat John Mayall & The Bluesbreakers.
Mai multe informatii si bilete aici.

14 noiembrie – Jazz Book, Bucuresti – Three’s a Crowd (Mihai Iordache + Sorin Romanescu)

15 noiembrie – J’ai Bistro, Targu Mures – Three’s a Crowd (Mihai Iordache + Sorin Romanescu)

joi, 15 noiembrie, Teatrul Odeon, Bucuresti – The Tiger Lillies

Cabaretul Negru revine la Bucuresti in cadrul Festivalului “Viata e frumoasa”. Percutii, acordeon, bas si ukulele sunt insemnele celor trei britanici de la The Tiger Lillies. Joi ii revedem la Teatrul Odeon. Mai multe informatii pe site-ul Operetei.

16 noiembrie – Alexandra Lehmler Quintett si Iordache la Casa Tranzit, Cluj
Doua mari personlitati ale jazz-ului din Germania si Romania se intalnesc pe aceeasi scena. Alexandra Lehnmler din Mannheim si Mihai Iordache din Bucuresti se numara printre saxofonistii impozanti de jazz din tarile lor. Pregatiti-va pentru o seara de jazz romano-germana. Mai multe informatii aici.

vineri, 23 noiembrie, Hard Rock Cafe, Bucuresti – Jan Akkerman

Akkermaneste unul din cei mai bine cotati chitaristi din lume si revine in Romania pentru un spectacol pe scena Hard Rock Cafe-ului. Evenimentul este primul din seria Guitar Masters.
Facebook event: http://www.facebook.com/events/386497934743054/

marti, 27 noiembrie, Ateneu, Bucuresti – From Classic to Jazz

O seara alaturi de Emil Bizga si New York Jazz Quartet, Diana Bucur(soprana) si Adrian Petrescu (Dirijor) la Ateneul Bucuresti. Programul este impartit in doua sectiuni: muzica clasica si jazz
Mai multe informatii pe site-ul fromclassictojazz.ro si pe evenimentul Facebook.

30 noiembrie – 01 decembrie, Sala Colegiului National de Arta “Ion Vidu” din Timisoara – Timisoara Capital Jazz Festival
Fundatia Culturala Jazz Banat organizeaza Festivalul Timisoara Capital Jazz, avand invitati artisti ca Francois Couturier & Anja Lechner, Sebastian Spanache Trio sau Tingvall Trio. Mai multe informatii aici.

21 decembrie, Opera Romana din Cluj-Napoca – Csaba Toth Bagi Balkan Union with Mike Stern & Trilok Gurtu

Pe data de 21 decembrie 2012, Diesel Events aduce pe scena Operei Romane din Cluj-Napoca, doi dintre marii muzicieni de jazz ai lumii– Mike Stern si Trilok Gurtu. Cei doi vor concerta intr-o formulă de septet, având alaturi inca cinci muzicieni: Maria Gouessous Majda/vocal, Csaba Toth Bagi/chitara, Laszlo Mathe/bas, Zsolt Kasza/clape, Akos Kertesz-baterie. Aceasta formula extinsa face parte dintr-un proiect muzical, “Csaba Toth Bagi Balkan Union”, care mai cuprinde, in diferite formule, si alti muzicieni renumiti.

Facebook event: http://www.facebook.com/events/543978132285398/

4 thoughts on “Agenda muzicala

  1. Buna ziua,

    O mica sugestie: daca ati putea schimba culoarea cu care sunt afisate comentariile, cel putin mie imi apar in alb si trebuie sa le selectez ca sa le pot citi.

    Multumesc,
    Andrei D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *