JAZZ FOR KIDS – proiect muzical in premiera in Romania

JAZZ FOR KIDS – proiect muzical in premiera in Romania

iunie – iulie 2013

 

Bucuresti, 30 mai 2013 – JAZZ.RO vine cu un nou program in premiera in Romania – JAZZ FOR KIDS – care le va oferi  copiilor si parintilor, deopotriva, o intalnire ludica, interactiva si plina de ritm cu jazzul si improvizatia muzicala. Proiectul va fi lansat in iunie, cu prilejul Zilei Copilului, printr-un concert-creatie al compozitorului si pianistului de jazz, Mircea Tiberian.

Avandu-i alaturi pe Diana Miron la voce si vioara, Alex Munteanu la saxofon, Vlad Popescu la percutie si pe Michael Acker la bas, Mircea Tiberian isi va provoca audienta la interactiune prin ingenioase dialoguri cu instrumentele. Muzica, armoniile si ritmul se vor transforma in povesti, personaje sau ghicitori care vor traduce pe intelesul micilor spectatori limbajul bogat al muzicii de jazz.

 

Am gandit acest spectacol pornind de la ideea ca foarte tanara generaţie poate si trebuie apropiata de arta muzicala, de muzica improvizata şi de jazz, in special. Nu in ultimul rand, m-am gandit si la parinţii care vor sa cultive şi sa faciliteze accesul celor mici sau al tinerilor la diversele forme de arta muzicala. Aceste obiective se pot realiza doar prin contactul direct cu muzica. In acest sens, participarea spectatorilor la actul propriu-zis prin cantec şi dans, prin intalnirea cu diferitele instrumente şi sonoritaţile lor, prin dialogul cu cei care performeaza este esentiala si este ceea ce ne propunem cu acest spectacol”, spune Mircea Tiberian.

 

Proiectul pilot al programului JAZZ FOR KIDS va avea loc sambata, 1 iunie 2013, in mijlocul comunitatii de copii orfani din Valea Plopului, incepand cu ora 12.00 (Valea Screzii, comuna Posesti, Jud Prahova – Asociatia Pro-Vita).

 

Spectacolul JAZZ FOR KIDS va fi prezentat si in Bucuresti: sambata, 15 iunie 2013, incepind de la ora 10.30, in cadrul Street Delivery, in Parcul Gradina Icoanei si duminica, 7 iulie 2013, incepand cu ora 11.00, in cadrul ArCuB Live Open Air Jazz Blues & More, in Piata George Enescu.

 

Accesul la toate spectacolele JAZZ FOR KIDS este gratuit.

 

Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Parteneri: Asociatia Pro Vita, Street Delivery, Arcub

Sponsori: Dulux, Holcim, Geberit, Editura Galaxia

Parteneri media: 7 seri, Dilema Veche, Fundatia Carturesti

Cu sprijinul: DC Communication, De Dragul Artei, Green Sound Team, Green Hours şi La Scena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *