Luiza Zan & Pedro Negrescu lanseaza albumul “Like Water”

Duminica, 7 octombrie, orele 20:00, Luiza Zan, Pedro Negrescu si Soft Records va invita in clubul Green Hours 22 jazz cafe la lansarea albumului Like Water, aparut la Soft Records in seria FuzzionFashion.

 

Sa pui cap la cap toate culorile pe care le cunosti si sa imbalsamezi in ele cuvintele pe care le-ai auzit dintotdeauna si ti-a placut sa le auzi, apoi sa le asterni frumos, nu pe hartie, nu pe panza, nu pe asfalt, ci pe urechile oamenilor pe care ii iubesti, fara ca macar sa ii cunosti.

 

Apoi sa culegi, picatura cu picatura, fiecare bob de fericire pe care lucrarea ta l-a adus si sa il sadesti cu grija, nu in pamant, ci intr-un album de muzica. Cam asta au facut Pedro Negrescu si Luiza Zan cu samanta albumului “Like water”.

 

Gasiti fragmente din muzici de tot felul, in mai multe limbi vorbite pe la noi si pe aiurea. Omogen prin felul interpretarii, libera si sincera, acest album nu poate fi incadrat pur si simplu intr-un anumit gen muzical. Cei doi muzicieni si-au deschis sufletele si urechile unul catre celalalt si au interpretat in fata unui public nu foarte numeros (caci acest album reprezinta o inregistrare a unui concert live in fostul club Art Jazz Club din Bucuresti), un dialog cald si plin de pasiune, care a trecut prin teme precum “timpul”, “pamantul”, “radacinile”, “apa”, sau “iubirea”.

 

Despre toate este vorba si, in acelasi timp, exista suficient timp de respiro pentru ca fiecare ascultator sa-si aduca propria contributie la peisajul sonor care se contureaza piesa cu piesa. In mare parte jazz standards regandite, piesele cantate de cei doi muzicieni imbraca forme libere, se muleaza pe structuri deschise, alese cu maiestrie pe baza instinctului de moment si a inter-comunicarii dintre cei doi.

 

Un album viu, liber si maiastru interpretat de contrabasistul, compozitorul, dirijorul si versatilul instrumentist Pedro Negrescu si de vocea calma, calda si viu colorata a Luizei Zan. (Florian Lungu)

 

In deschidere vor canta The Lazy band, insa nu vor lipsi si invitatii speciali, ca Dez, Dan Byron, Mihai Iordache, Alex Man, Jimmy Cserkesz.

 

Tracklist Luiza Zan / Pedro Negrescu – Like Water

 

1. Body and soul 4:48 (Johnny Green, Edward Heyman, Robert Sour, Frank Eyton)
2. Jove malaj mome 4:47 (Traditional)
3. My one and only love 6:51 (Guy Wood, Robert Mellin)
4. Allélouya 6:56 (Laurence Revey)
5. I had a man / I’m a woman 7:58 (Luiza Zan / Jerry Leiber, Mike Stoller)
6. Sostar dukhal 7:06 (L.L. Junior)
7. Khaddisch 6:21 (Traditional)
8. For all we know 9:22 (Fred Karlin, Robb Wilson, Arthur James)
9.Softly as in the morning sunrise 3:45 (Sigmund Romberg and Oscar Hammerstein II) 10. De l’atri la 5:09 (Laurence Revey)
11.Rozmarin in coltul mesei 6:40 (Traditional)
12. Like Water 5:29 (Luiza Zan)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *