Open Stage Contest la Jazz in the Park, editia a doua

 

Cluj-Napoca, 3 iunie 2014. Jazz in the Park, primul festival din Romania care aduce muzica buna in parcurile orasului, anunta un concurs dedicat amatorilor, care se va desfasura în cadrul celei de-a doua editii – 4-6 iulie.

 

„Prin acest concurs dorim sa promovam talente locale, iar Jazz in the Park sa devina o rampa de lansare pentru muzicienii amatori. Nu exista limita de varsta pentru cei inscrisi, deoarece vrem sa incurajam toti iubitorii jazz-ului”, a declarat Alin Vaida, directorul festivalului.

 

Sunt asteptate sa se inscrie in concurs trupe de amatori de jazz din Romania care doresc sa se afirme pe piata muzicala din tara. Sunt acceptate toate variatiile de jazz cu influente – jazz clasic, nu jazz, fusion jazz, acid jazz, jazz covers etc., precum si blues. Juriul va desemna cea mai buna trupa, care va castiga premii in valoare de 1.000 euro si sansa de a deschide editia a III-a festivalului Jazz in the Park.

 

Doritorii sunt asteptati sa trimita o inregistrare sau un link cu o inregistrare la adresa play@jazzinthepark.ro pana in 30 iunie, ora 23.59. Pe baza demo-ului, vor fi selectate 10-14 trupe, care vor intra in finala concursului, ce se va desfasura in 5-6 iulie, pe scena special amplasata in Iulius Parc. In finala, fiecare trupa va avea la dispozitie 25 de minute pentru un mini-recital prin care va incerca sa convinga jurul. In fiecare zi vor fi programate 5-7 auditii, cu participarea libera a publicului. La finalul auditiilor, juriul va decide trupa castigatoare, ce va fi anuntata inainte de ultimul concert al festivalului – in 6 iulie. Vor fi punctate urmatoarele elemente ale mini-recitalului: virtuozitatea interpretarii; contextul in care artistii s-au apucat de muzica; prezenta scenica; comunicarea cu publicul; originalitate.

 

Participarea la concurs este gratuita, iar organizatorii vor asigura sonorizarea aferenta fiecarei trupe. Regulamentul si mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul festivalului, www.jazzinthepark.ro.

 

Primele nume anuntate pentru Jazz in the Park 2014 sunt Mélanie Pain, Luz Azul, Moonlight Breakfast, Jazzybit si Jazzybirds, carora li se vor adauga in perioada urmatoare si alte trupe confirmate.

 

Jazz in the Park este un eveniment organizat de agentia Fapte, care activeaza in domeniile cultural si educational. Activitatea Fapte a inceput in 2006, cu organizarea de evenimente de cariera prin intermediul carora tinerii sa-si descopere vocatia. Au fost dezvoltate apoi mai multe proiecte culturale, menite sa ofere comunitatilor perspective noi si sa le crească in acest fel capacitatea de a lua decizii mai bine pentru toti.

 

Alaturi de Jazz in the Park, Fapte organizeaza Targul de Cariere, cea mai mare retea de evenimente de cariera din Romania, si Photo Romania Festival, cel mai mare festival de gen din Europa de Est.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *