publicatii

Jazz . global

 

Jazzwise

Cea mai vanduta revista de jazz din Marea Britanie

http://www.jazzwisemagazine.com/

Jazziz

JAZZIZ s-a infiintat in 1983, cu misiunea de a prezenta lumea jazz-ului, documentand inovatiile muzicale, schitand trendurile industriei si urmarind vietile artistilor de jazz.

Din JAZZIZ vei afla atat din editia print, cat si din cea online ce este hot (si ce nu) in lumea jazz-ului prin editoriale bine documentate, sute de recenzii de CD-uri si fotografii creative. In afara look-ului sau deosebit, fiecare editie JAZZIZ este insotita de un CD editie limitata cu muzica prezentata in revista.

http://www.jazziz.com

Jazz Review

Jazz Review prezinta cele mai noi recenzii de CD-uri. interviuri cu artistii de jazz ai momentului, fotografii si recenzii ale concertelor de jazz, stiri din jurul lumii si unul dintre cele mai active forumuri online.

http://www.jazzreview.com

All About Jazz

Misiunea All About Jazz este de a servi jazz-ul si muzica de improvizatie, dintr-o perspectiva globala, promovand muzicienii si crescand nivelul de educatie in domeniu. Este cel mai important website de jazz, si contin o arhiva importanta de muzica, articole, recenzii si fotografii - fiind astfel un spatiu in care isi gasesc locul atat neofitii, entuziastii jazz, cat si profesionistii din industrie. 

http://www.allaboutjazz.com

Jazz Magazine

Revista frantuzeasca dedicata jazz-ului. A fost infiintata in 1954 de Eddie Barclay si Jacques Souplet, iar din 2009 a absorbit si revista Jazzman.

http://www.jazzmagazine.com/

Jazz Times

Jazz Times a fost fondata in 1970 de Ira Sabin, care detinea un magazin de discuri de jazz in Washington DC. Initial gandita ca un buletin de stiri pentru clientii sai, a crescut de-a lungul timpului, devenind una dintre cele mai important publicatii de jazz din lume. Contine stiri despre lansari de jazz, recenzii de CD-uri, concerte, dar si instrumente sau carti de specialitate. In plus, contine un ghid al artistilor, evenimentelor, caselor de discuri si scolilor de jazz.

http://jazztimes.com

Down Beat Magazine

Down Beat este o revista americana ce dateaza inca din 1934, cand a fost infiintata in Chicago. Numele de "downbeat", sau "beat unu" vine de la primul beat al unei masuri muzicale.

Down Beat publica anual un clasament realizat atat de public, cat si de critici iar in Down Beat Jazz Hall of Fame a premiat de-a lungul anilor mari artisti de jazz si blues ca Louis Armstrong (1952), Jimi Hendrix (1970) sau Chick Corea (2010).

http://www.downbeat.com/

 

sdsds

  • Ambasada Elvetiei
  • Green Sound Team
  • Istituto Italiano di Cultura Bucarest
  • Enayati Medical Center

sponsors

  • Geberit
  • Holcim
  • Best Print
  • Swiss Sponsors Fund