Zsófia Boros

03 April 2014, hour 19:00
jazz in church festival
Biserica Luterana

Festivalul va fi deschis joi, 3 aprilie, de catre tanara chitarista maghiara Zsófia Boros, care a debutat recent la casa de discuri ECM. Albumul „En Otra Parte“ i-a adus o noua traiectorie si o perspectiva de stea in curs de afirmare a chitarei acustice. Zsofia Boros si-a castigat o excelenta reputatie printre tinerii chitaristi datorita virtuozitatii sale precum si prin ideile inovatoare din concertele pentru chitara. Artista, stabilita in Viena, a studiat concomitent la Conservatorul Bartók Béla din Budapesta si la Conservatorul din Bratislava. A absolvit Universitatea de Muzica si Arta Spectacolului in Viena si a urmat studiile postuniversitare la „Francisco Tárrega Guitar Academy“ in Italia. Jozef Zsapka, Walter Würdinger, Paolo Pegoraro si Stefano Viola au fost profesorii ei. Zsofia a aparut pe scenele internationale atat solo, cat si in cadrul unor ansambluri pentru muzica de camera si a participat cu succes la diferite competitii internationale, obtinand o multitudine de premii. Programul muzical si albumul inspirat denumit “En Otra Parte”(Altundeva) reflecta propria viziune a talentatei Zsofia Boros asupra unor célèbre compozitii din spatiul american hispanofon (Leo Brouwer, Vicente Amigo), dar si din cel anglofon (Ralph Towner).

Biletele si abonamentele sunt disponibile online pe eventim.ro si in retelele magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo, si in librariile Humanitas si Carturesti.

Inregistrarile audio-video sau realizarea de fotografii in cadrul evenimentelor JAZZ.RO este interzisa persoanelor neacreditate in acest scop. Acelasi lucru se aplica si jurnalistilor care doresc sa organizeze interviuri neanuntate. Multumim si sper ca intelegeti ca aceste reguli ne ajuta pe toti sa ne bucuram de un eveniment reusit.

Daca va inscrieti veti primi un mail cu 30 de zile inainte de eveniment prin care va reamintim detaliile acestuia.

 
:
:
 

Doresc sa primesc un mail de reminder despre acest eveniment

Doresc sa ma inscriu la newsletter JAZZ.RO

 

sdsds

  • Ambasada Elvetiei
  • Green Sound Team
  • Istituto Italiano di Cultura Bucarest
  • Enayati Medical Center

sponsors

  • Geberit
  • Holcim
  • Best Print
  • Swiss Sponsors Fund