artisti

Jazz . romania

 
A-Z
 
Ş

+Soleanu, Cristian

Cristian Soleanu (n.28 iulie 1967, Calarasi) este un saxofonist roman.

A terminat Liceul de Arta George Enescu (clasa clarinet) in 1985. Soleanu este un muzician ce imbina colaborarile cu Big Band-ul Radio (al carui membru permanent este) cu evolutiile pe scenele de festival si de club. Calitatea prestatiilor sale l-au impus ca un colaborator apreciat, fiind solicitat de lideri precum Johnny Raducanu, Marius Popp, Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Anca Parghel sau Alexandru Andries. Participa in formule autohtone in toate festivalurile de jazz din Romania (Sibiu, Brasov, Costinesti, Cluj, Iasi, Timisoara), inregistreaza frecvent cu Big Band-ul Radio si apare in cluburi, unde este unul dintre partenerii preferati de Marius Popp si Mircea Tiberian (alaturi de Vlaicu Golcea - bas si Vlad Popescu - tobe formand apreciatul "Mircea Tiberian Jazz Quartet "). De notat este integrarea sa (la saxofon sopran) in proiectul "Interzone" (apartinand lui Mircea Tiberian si tobosarului german Maurice De Martin), proiect soldat cu un frumos album pe care mai apar Vladimir Karparov la saxofon tenor, Horst Nonenmacher si Stefan Weeke la bass si Uli Bartel la vioara.

 

+Spanache, Sebastian

+Stoianovici, Ștefan

+Stroe, Corneliu

Corneliu Stroe (n. 22 octombrie 1949) este un baterist si percutionist emblematic al jazz-ului din Romania, precum si un important promotor al acestui gen din tara.

In 1986 a fost membru fondator impreuna cu Weinberger, Tavitian, Rotaru a primei formatii de blues din Romania – The Transilvanian Blues Community. Corneliu Stroe a fost si este membru in formatia BalcanoLive, a lui Ovidiu Lipan “Tandarica", de asemenea a colaborat cu Mike Godoroja & Blue Spirit, Vasile Seicaru, Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Stelu Enache, Gheorghe Zamfir, Puiu Pascu, Jonny Raducanu, Alexandru Andries,A.G. Weinberger si nu in ultimul rand cu fiica lui - Roxana Stroe, singura chitarista de blues din Romania, in formatia Foxy Lady Band.

A participat la festivaluri prestigioase din Europa, Franta, Germania, Iugoslavia, Serbia, Elvetia, Portugalia, Marea Britanie, Spania, Bulgaria.

 

parteneri principali

  • Ambasada Elvetiei
  • Green Sound Team
  • Istituto Italiano di Cultura Bucarest

sponsori

  • Geberit
  • Holcim
  • Best Print
  • Swiss Sponsors Fund