artisti

Jazz . romania

 
A-Z
 
G

+Golcea, Vlaicu

 

Vlaicu Golcea este un muzician de jazz, contrabasist, sound designer, producator.

Absolvent al Academiei de Muzica Bucuresti - sectia jazz - 1998 si membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.

Cu o discografie de peste 30 de titluri aparute in tara si peste hotare si o bogata activitate concertistica, compozitor si muzician de jazz, Vlaicu Golcea isi desfasoara activitatea muzicala si in diverse domenii: muzica de teatru, de dans contemporan, film ( lung si scurt metraj ), instalatii multimedia.

 http://www.vlaicugolcea.ro/

+Goldis, Radu

Radu Goldis (n. 1947, Bucuresti) este un chitarist si compozitor de muzica de jazz originar din Romania, actualmente stabilit in Statele Unite ale Americii.

Absolvent al Conservatorului Ciprian Porumbescu (sectia muzicologie), a fost influentat de Kenny Burrell, Joe Pass, Wes Montgomery si Rune Gustafsson. A colaborat cu multi jazzmeni romani cunoscuti, printre care Johnny Raducanu si Eugen Gondi. Este compozitorul muzicii filmelor Zile fierbinti si Accident (ambele 1976).

 

+Gondi, Eugen

Eugen Ioan Gondi (n. 1947, Timisoara) este un baterist din Romania.

Absolvent al Scolii medii de arte plastice din Timisoara. Canta cu trioul Paul Weiner Free Jazz (1967-1970), dupa care este angajat la "Animafilm", ceea ce nu-l va impiedica sa-si continue activitatea muzicala prin colaborari cu Phoenix, Mircea Florian, Marius Popp, Johnny Raducanu, Cvintetul de jazz Bucuresti (cu care a tinut concerte cu Art Farmer, Slide Hampton, Aura Urziceanu, Radu Goldiș etc).

Participant la festivalurile de jazz de la Ploiesti, Sibiu, San Sebastian, Prerov (unde obtine medalia de argint cu formatia Paul Weiner), Ljubliana (cu cvartetul Dan Mandrila), Varșovia etc. A inregistrat multe discuri la Electrecord (de ex. cu Aura Urziceanu), la Radio si la Televiziune.

 

parteneri principali

  • Ambasada Elvetiei
  • Green Sound Team
  • Istituto Italiano di Cultura Bucarest
  • Enayati Medical Center

sponsori

  • Geberit
  • Holcim
  • Best Print
  • Swiss Sponsors Fund