artisti

Jazz . romania

 
A-Z
 
I

+Imre, Alexandru

Alexandru (Sanyi) Imre (n. 1924, Targu Mures) este un dirijor, clarinetist si saxofonist din Romania.

A studiat la Academia de muzica din Cluj-Napoca, dupa care a cantat la diferite cluburi din Bucuresti (1940-1950). Intre 1951-1957 a fost prim-clarinetist al Orchestrei simfonice a Cinematografiei, după care a fost dirijor al orchestrei Electrecord. A efectuat turnee in URSS, Germania, Elvetia, Suedia etc.

+Iordache, Mihai

Mihai Iordache (n.1967, Bucuresti) este un saxofonist, compozitor si lider de trupa. In momentul actual este saxofonistul trupei "Kumm" si liderul propriei sale trupe "iordache".

A debutat ca saxofonist in 1991, cantand solo un cantec al trupei 'Timpuri Noi'. Apoi a colaborat cu 'Blues Community' a lui Harry Tavitian. A infintat si un trio de jazz in '93. Apoi a pus bazele formatiei 'Sarmalele Reci', de la care a plecat in '99. Intre timp a mai cantat si cu pianistul Lucian Ban, al carui grup, 'Jazz Unit', a devenit o adevarata senzatie pe scena locala a jazz-ului. A parasit si aceasta formatie, cand a considerat ca rock-ul a devenit o componenta prea serioasa a formatiei.

Dupa plecarea de la 'Sarmalele Reci' a cantat la 'Rebop Factory' a lui Vlaicu Golcea. A mai pus bazele formatiei 'Outer Space Seven', a carei componenta s-a redus la cinci persoane dupa doar doua concerte, caci nimeni nu voia sa-i plateasca pe toti sapte. 

 

Incepand cu anul 2001 se concentreaza in compunerea de muzica proprie. Apoi l-a intilnit pe Tom Smith, un exceptional cantaret de trombon, care venise la Bucuresti prin intermediul unei burse Fullbright pentru a crea o formatie ai carei membrii erau alesi din cadrul Academiei de Muzica. Ascultandu-l pe Tom Smith cintind si vorbind a insemnat pentru Iordache ascultarea unui mare maestru. 

http://www.iordache.ro/

 

parteneri principali

  • Ambasada Elvetiei
  • Green Sound Team
  • Istituto Italiano di Cultura Bucarest

sponsori

  • Geberit
  • Holcim
  • Best Print
  • Swiss Sponsors Fund