artisti

Jazz . romania

 
A-Z
 
N

+Negrescu, Pedro

Pedro Negrescu (pe numele real Petronius Aciocarlanoaei) (n. 25 aprilie 1969, Tecuci) este un profesor, instrumentist, regizor muzical si contrabasist de jazz si dirijor de muzica clasica.

A debutat la clasa ilustrului profesor Valentin Gabrielescu, unde, facand parte din grupa speciala de auz absolut, era aproape in exclusivitate castigatorul concursului de solfegiu - dictat, iar drept premiu era bagheta, si deci dreptul de a dirija clasa. A inceput studiile de orchestra ca violoncelist, inca din gimnaziu, la Liceul de Arta "G. Enescu" din Bucuresti. A urmat cursurile de orchestra la Haendel Akademie - Karlsruhe - Germania in 2000, 2001, 2003, atat la sectiunea instrumentala, cat si cea de opera. In anul 2008 a beneficiat de o bursa post-universitara in S.U.A.,unde a fost asistent dirijor al maestrului Larry Livingston, si a participat ca instrumentist in Orchestra Idellwild Festival, cu care a concertat la celebra Disney Hall. A asistat deasemenea la repetitiile orchestrelor Los Angeles Philarmonyc, Pacific Symphony, Los Angeles Opera, U.S.C. Thornton Orchestra. In urma acestor studii, a obtinut Certificate of Highest Distinction.

Ca dirijor, a sustinut concerte cu orchestrele Filarmonicilor din: Arad, Timisoara, Cluj, Bacau, Botosani, Iasi, a Teatrului Muzical N. Leonard din Galati, si a Tearului de Opereta din Kiev. Din anul 2000, se dedica aproape in intregime artei dirijorale, parcurgand etape de studiu in particular, de masterat si de doctorat, avandu-i ca profesori pe Petru Andriesei, Cristian Brancusi, Dumitru Goia. A mai studiat cu maestrii: Petru Oshanitsky, Sabin Pautza, Larry Livingston, Ilarion Ionescu Galati, Valentin Doni. Ca muzician de jazz, a sustinut numeroase concerte, realizand foarte multe inregistrari de radio si televiziune. Este autorul a trei albume proprii si totodata autor al unor muzici de teatru si film. Dupa o indelungata cariera didactica, in prezent este profesor la Universitatea de Arta Teatrala din Targu Mures, Facultatea de Muzica.

+Neumann, Eduard, Jack

Nascut in Tulcea intr-o perioada in care jazz-ul era de-a dreptul interzis in Romania, Eddie Neumann a gustat acest gen pentru prima oara in 1987. Fost membru in "Jazz Unit", alaturi de Vlaicu Golcea si Lucian Ban, Eddie a inregistrat primul live jazz cd din Romania ("Changes", 1998). Impreuna cu Harry Tavitian si Orient Express, concerteaza la Smithsonian Folklife Festival din Washington (1999) si la World Expo (Hanovra, 2000).

 A compus muzica pentru doua albume ale trupei de funk Blazzaj, pe care a fondat-o in 1997 si care continua sa ii interpreteze creatiile si in ziua de astazi. In anul 2000, Uniunea Compozitorilor din Romania premiaza albumul "From Now On" al sextetului "Jazz Unit" cu distinctia Albumul de Jazz al Anului. Printre colaborarile de pe scenele romanesti, merita amintiti Toni Kuhn, Dan Ionescu, Tavi Scurtu, Utu Pascu, Florin Barbu, Victor Miclaus, Horia Crisovan, Johnny Bota, Liviu Butoi, A.G. Winberger, Lucian Ban, Vlaicu Golcea si altii.

In Marea Britanie (unde Eddie a locuit vreme de 7ani ), a cantat cu Terry Seabrook, Spike Wells, Wayne McConnell, Quentin Collins, Tristan Banks, Dan Sheppard, Raplh Earle, Andy Maslen, Josh Peach, Rob Leake, Pete Burden, Del Turner, Francesco Locastro, Ross Ian Lardner, Nyika, David Charles. Vreme de cativa ani, Eddie a sustinut o rezidenta de muzica de teatru si performance la Teatrul LUNI de la Green Hours din Bucuresti.

 https://eduardjakneumann.wordpress.com/

+Niculescu, Florin

 

Florin Niculescu (n. 8 februarie 1967, București) este un violonist de muzica jazz nascut in Romania si stabilit in Franta. Muzicianul de etnie roma este considerat unul dintre cei mai buni violonisti manouche din zilele noastre, succesorul lui Stephane Grappelli.

Florin Niculescu s-a nascut intr-o familie de muzicieni: tatal (Corneliu Niculescu, membru al trupei lui Gheorghe Zamfir) si un unchi sunt si ei violonisti, mama este pianista, iar o sora este violoncelista. De la varsta de 6 ani a urmat cursurile scolii de muzica "Dinu Lipatti" din Bucuresti, iar apoi liceul de muzica "George Enescu" din acelasi oras.

 

In 1991 s-a mutat la Paris, iar 4 ani mai tarziu s-a alaturat trupei lui Romane. In 2001 a fost invitat de catre Bireli Lagrene sa se alature proiectului sau "Gipsy Project", proiect inspirat de Quintette du Hot Club de France.

 

A facut inregistrari cu: Jimmy Rosenberg, Babik Reinhardt (fiul lui Django Reinhardt), Giani Lincan, Angelo Debarre, Hot Club de Norvège, Tchavolo Schmitt, Oscar Peterson, Jon Larsen, John McLaughlin, George Benson, Marcel Azzola, Regina Carter, Bucky Pizzarelli, Angela Gheorghiu, Roberto Alagna, Charles Aznavour, Patricia Kaas, Patrick Bruel, Johnny Halliday si Henri Salvador.

http://www.florinniculescu.eu

 

parteneri principali

  • Ambasada Elvetiei
  • Green Sound Team
  • Istituto Italiano di Cultura Bucarest
  • Enayati Medical Center

sponsori

  • Geberit
  • Holcim
  • Best Print
  • Swiss Sponsors Fund